Foto's

MalukuFood op Kaju-Putih Summer Edition 2023 in Alphen aan de Rijn.

De catering van MalukuFood is een specialist in het verzorgen van de inwendige mens op festivals en andere evenementen. Het is niet voor niets dat Leni Wenno-Sapulette gevraagd is om op de Tong Tong Fair dit jaar op 6 september een demo te geven in de kookstudio voor het maken van de originele Kuping Gadja

Op De Werf had de Stichting Kaju-Putih een echte straat ingericht met diverse kramen met food en non-food. MalukuFood was makkelijk te vinden want de Molukse vlag wapperde fier aan hun kraam.

Of het nu Kuping Gadja of Nougat was, loempia's , lemper met kip of de specialiteit koho koho iedereen vond daar wel iets van hun gading .

Zij had als maaltijd 'Koho Koho' (spreek uit: 'kocho kocho' liet ik mij vertellen) voorbereid en meegenomen, een traditionele Molukse salade van gestoomde makreel of haring, geroosterde kokos en limoensap. Geserveerd met gefrituurde cassave erbij, een heerlijke frisse combinatie die je eet met je vingers. (Heerlijk, om je vingers erbij op te eten!)

Ik sprak de voorzitter de heer G. Harmusial: 'Het is de eerste keer dat we dit organiseren op weg naar ons 50 jarig bestaan. Meer dan 140 vrijwilligers hebben hieraan meegewerkt en zie hier het resultaat'.

En het resultaat mag er zijn. Dankzij de vele sponsors die hadden ingetekend op diverse aantrekkelijke sponsorpakketten kon er flink worden uitgepakt. Een enorm podium, topkwaliteit geluid en een line-up om trots op te zijn. En dan de grote variëteit in de Shoppingstreet van food en non-food.

Stichting Kaju Putih wil met dit festival haar doelstelling gestalte te geven: een inclusief feest voor iedereen! Dat houdt in dat er sprake moet zijn van een multicultureel evenement. Voor alle mensen in Alphen is het een evenement van verbinding geworden waar men kennis kan maken met elkaar en samen genieten van al wat het festival te bieden heeft.

En daar droeg MalukuFood haar steentje aan bij met de authentieke ambachtelijke gemaakte snacks en ander lekkers. Niet vreemd dat vele mensen allerlei lekkers lieten inpakken om mee te nemen naar huis. De koelkast raakte leger en leger om tenslotte het bordje 'Uitverkocht' te moeten ophangen!

Een geweldige sfeer in de Food Street en op en rond het podium. En als er dan een stortbui komt dan zo veel mogelijk schuilen en dan… dan weer feesten met elkaar!

Zie de foto's.

Fotogalerij